E-learning - Karijera po mojoj mjeri

O udruzi

Galerije fotografija

Novosti

Kontakt

 • Tel/fax:
  +385 (0)43 245 906
 • GSM:
  Tajnik:+385 (0)91 522 6848
  Predsjednik: +385 (0)99 333 7488 (SAMO SMS)
 • E-mail: uoos.bbz@gmail.com
 • radno vrijeme
  Ponedjeljak - petak 8:00 - 14:00 h
 • druženja članova - otkazana zbog pandemije koronavirusa
  Petak 19:00 - 21:00 h
 • radionica znakovnog jezika - otkazane zbog pandemije koronavirusa
  (Massarykova 8)
  Utorak 12:00 - 13:30 h
 • "Govorimo znakovni"- otkazano zbog pandemije koronavirusa
  (Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović")
  Utorak 17:30 - 19:00 h
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društava

Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge

Tumač/prevoditelj- prevladavanje komunikacijskih barijera na području Bjelovarsko-bilogorske županje

Trogodišnji program 2013.-2015.

Projekt programa stavlja naglasak na osnaživanje korisnika, kako bi se ponovo uključili u život lokalne zajednice i ravnopravno participirali u socijalnoj sredini u kojoj pripadaju. Ciljj projekta je pomoći korisnicima da povrate ili zadrže svoju neovisnost, da odlučuju o svojim životima, te o načinu i vrsti usluge koju primaju. Aktivnosti su usmjerene na osnaživanje pojedinca kako bi se on oslonio na sebe i na zajednicu u kojo živi, a manje na intervenciju države i institucije socijalne skrbi. 
Projekt se provodi na razini lokalne zajednice i usmjeren je na osobe pogođene socijalnim problemima i u njemu dolazi do izražaja otvaranje prostora individualnim incijativama,, kreativnosti i poticanju odgovornosti za određenu grupaciju.
Osmišljavanje oblika vanjske pomoći koji ne podrazumjeva institucionalizaciju , a koji je lako dostupan i prilagođen potrebama korisnika izravno doprinosi smanjenju socijalne isključenosti i društvene izolacije.

Cilj :
-organizirana pomoć u prevladavanju komunikacijskih barijera gluhih članova te gluhe i nagluhe djece u redovnom školovanju s područja gradova Bjelovara, Čazme, Garešnice, Grubišnog polja i pripadajučih općina.

Aktivnosti:
-zapošljavanje 1 tumača/prevoditelja za gluhe članove i 4 pomoćnika  u nastavi - kvalificiranih prevoditelja Hrvatskog znakovnog jezika , koji će gluhom učeniku biti na usluzi svojim specifičnim znanjem u redovitoj nastavi.

Projekt se između ostaloga provodi u Turističko-ugostiteljskoj, te Obrtničkoj  školi u Bjelovaru i u II. i III.. OŠ u Bjelovaru uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.