O udruzi

Galerije fotografija

Novosti

Kontakt

 • Tel/fax:
  +385 (0)43 245 906
 • GSM:
  Tajnik:+385 (0)91 522 6848
  Predsjednik: +385 (0)99 333 7488 (SAMO SMS)
 • E-mail: uoos.bbz@gmail.com
 • radno vrijeme
  Ponedjeljak - petak 8:00 - 14:00 h
 • druženja članova - otkazana zbog pandemije koronavirusa
  Petak 19:00 - 21:00 h
 • radionica znakovnog jezika - otkazane zbog pandemije koronavirusa
  (Massarykova 8)
  Utorak 12:00 - 13:30 h
 • "Govorimo znakovni"- otkazano zbog pandemije koronavirusa
  (Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović")
  Utorak 17:30 - 19:00 h
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društava

Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge

PETICIJA ZA VRAĆANJE PRAVA NA BESPLATNE BATERIJE OSOBAMA OŠTEĆENA SLUHA STARIJIMA OD 18 GODINA

PETICIJA ZA VRAĆANJE PRAVA NA BESPLATNE BATERIJE OSOBAMA OŠTEĆENA SLUHA STARIJIMA OD 18 GODINA

Izvor : ZVONO

SVOJIM POTPISOM POMOGNITE U KOMUNIKACIJI NAGLUHIH OSOBA

>>Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije<< poziva vas u ime svojih 58 članova, i ostalih osoba oštećena sluha da date svoj potpis do 15. svibnja.

Unatoč slaboj pokrivenosti priče u medijima, mogli ste u posljednje vrijeme čuti vijest kako je na snagu stupila nova odredba o ukidanju prava na besplatna sredstva za pomagala osobama oštećenog sluha. Naime, radi se o ukidanju besplatnih baterija za slušne aparate od strane HZZO-a. Iako su baterije za umjetne pužnice ostale na Popisu pomagala za koje trošak snosi HZZO, korisnici slušnih aparata stariji od 18 godina nisu bili te sreće. Iako se HZZO brani činjenicom da se i u okolnim državama baterije za slušne aparate naplaćuju, ne možemo si pomoći da se ne zapitamo – zašto se opet štedi na najugroženijima?

Upravo stoga diljem Hrvatske pokrenuto je potpisivanje peticije za vraćanje prava na besplatne baterije osobama oštećena sluha starijima od 18 godina. Iako trošak, ovisno o veličini baterija i broju aparata koje osoba eventualno posjeduje, iznosi oko 1000 kuna godišnje, to je često trošak koji si osobe oštećena sluha ne mogu priuštiti. Rijetki su od njih zaposleni, i samim tim se teško uzdržavaju, a 350 kuna mjesečno koje dobivaju od ministarstva jedva dostaje za osnovne potrebe. Ono što je moguć rezultat nedobivanja prava na besplatne baterije, je da korisnici odbace slušne aparate i prestanu ih koristiti u potpunosti. Prema njihovim riječima, to će rezultirati gubitkom dijela komunikacije s ljudima, u često ionako usamljenim životima.

»Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije« također se pridružila ovoj borbi, pa vas u ime svojih 58 članova, i ostalih osoba oštećena sluha pozivaju da date svoj potpis za ovaj cilj. Peticija će se potpisivati do 15. svibnja. Pojedini članovi Udruge prikupljat će potpise u centru Bjelovara, a ako ne sretnete nikoga, svoj potpis možete dati upravo u prostorima Udruge, u Centru udruga Grada Bjelovara u Ulici T. Masaryka 8, ili pak na internetskoj adresi www.peticija24.com/peticija_za_pravo_na_besplatne_baterije_za_slušna_pomagala_za_rh

 • PETICIJA ZA VRAĆANJE PRAVA NA BESPLATNE BATERIJE OSOBAMA OŠTEĆENA SLUHA STARIJIMA OD 18 GODINA
 
04-05-2014