Hrvatski rukometaši zlatni na Olimpijskim igrama gluhih!

Hrvatski rukometaši zlatni na Olimpijskim igrama gluhih!

Piše : Hrvatski športski savez gluhih/VL

Hrvatski gluhi rukometaši okitili su se zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama gluhih, koje se održavaju u Sofiji te tako obranili naslov. Hrvatski rukometaši u finalu su s 31:24 pobijedili Srbiju.

U finalu Olimpijskih igara gluhih 'tihi vatreni' zasluženo su pobijedili odličnu momčad reprezentacije Srbije i osvojili zlatnu medalju. To je četvrta zlatna medalja u nizu u koju je uloženo puno rada u prethodnom razdoblju, naročito u pripremama za 22.  Ljetne olimpijske igre gluhih. Ne samo igrači i stručni stožer, već i Hrvatski športski savez gluhih (HŠSG) na čelu predsjednikom Marijom Lušićem, djelovali su kao momčad i rezultat nije izostao.

Do pobjede nismo došli lako iako konačan rezultat 31:24 to ne pokazuje. Dosta kritično bilo je od 21. do 28. minute. U zadnje tri minute prvog poluvremena odmakli smo se na 5 golova prednosti i utakmica je bila odlučena.

Najveća prepreka našim igračima bio je protivnički vratar Tepavac koji je imao 27 obrana. Inače, on je pravi profesionalac, branio je u inozemstvu, a trenutačno
brani u prvoj ligi Srbije. Nakon susreta, kratko je izjavio:

- Bili ste bolji i puno spremniji od nas!

U našoj momčadi svi su dali svoj maksimum. Ipak, treba izdvojiti organizatora igre Lušića, strijelaca Bošnjaka i vratara Havića.

- Dao sam sebe 100% i sretan sam - izjavio je Bošnjak.

Pobjeda je proslavljena zajedno sa našim brojnim navijačima u kockastim majicama i zastavama u rukama.

 
04-08-2013