Gluhonijemi Hrvoje uspješno radi kao kontrolor naplate parkinga

Gluhonijemi Hrvoje uspješno radi kao kontrolor naplate parkinga

Piše : Marija Mihelić/Glas Slavonije

Hrvoje Mihaljević u Elektromodulu je već dvije i pol godine

Naoko žučljiva rasprava kontrolora naplate parkinga u Elektromodulu i vozačice automobila u Županijskoj ulici u Osijeku  prolaznicima je izgledala poput prave svađe. No riječ je bila o sasvim nečem drugom - vozačica i kontrolor razgovarali su o naplati, ali nešto višim tonom jer je kontrolor gluhonijem i kao takav jedan od rijetkih koji je dobio mogućnost za zaposlenje.
- Tridesetdevetogodišnji Hrvoje Mihaljević radi kod nas dvije i pol godine i prezadovoljni smo. Iskreno, u početku smo razmišljali hoće li moći obaviti posao kvalitetno s obzirom na svoje stanje, no on je odlično prošao obuku i obavlja svoj posao nimalo drukčije od ostalih naših radnika koji sa sluhom nemaju problema. I građani odlično reagiraju i za razliku od nekih nesuglasica koje se znaju dogoditi kod nezadovoljnih stranaka, odnosno u slučaju da nešto ne razumiju u svezi s naplatom pa katkad viknu na našeg radnika, Hrvoje nikada nije imao problema. Ljudi ga vole, ali i on njih - ispričala je Ana Kocelj, direktorica Elektromodul-Parkinga.
No nije Hrvoje jedini radnik te tvrtke s tjelesnim oštećenjem. Ondje radi i mladić s oštećenim vidom, zbog čega mu je, kaže Kocelj, radno mjesto prilagođeno i radi kao recepcionar. Zadovoljni su jer su mu pronašli odgovarajuće radno mjesto koje uspješno obavlja, a da je doista riječ o dobroj suradnji, potvrđuje i Hrvoje Mihaljević, koji nam kaže da je prezadovoljan što je imao priliku pokazati da želi i može raditi.
- Radim svoj posao savjesno. Kontroliram naplatu parkinga u samom središtu grada i nikomu ne smetam, nitko me ne dira. Ako je netko i ljut, to nije zbog toga što sam gluhonijem, već što mora platiti parking - zaključio je Hrvoje.

Marija MIHELIĆ Glas Slavonije

 
14-06-2013