O udruzi

Galerije fotografija

Novosti

Kontakt

 • Tel/fax:
  +385 (0)43 245 906
 • GSM:
  Tajnik:+385 (0)91 522 6848
  Predsjednik: +385 (0)99 333 7488 (SAMO SMS)
 • E-mail: uoos.bbz@gmail.com
 • radno vrijeme
  Ponedjeljak - petak 8:00 - 14:00 h
 • druženja članova - otkazana zbog pandemije koronavirusa
  Petak 19:00 - 21:00 h
 • radionica znakovnog jezika - otkazane zbog pandemije koronavirusa
  (Massarykova 8)
  Utorak 12:00 - 13:30 h
 • "Govorimo znakovni"- otkazano zbog pandemije koronavirusa
  (Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović")
  Utorak 17:30 - 19:00 h
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društava

Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge

Gluhonijemi Hrvoje uspješno radi kao kontrolor naplate parkinga

Gluhonijemi Hrvoje uspješno radi kao kontrolor naplate parkinga

Piše : Marija Mihelić/Glas Slavonije

Hrvoje Mihaljević u Elektromodulu je već dvije i pol godine

Naoko žučljiva rasprava kontrolora naplate parkinga u Elektromodulu i vozačice automobila u Županijskoj ulici u Osijeku  prolaznicima je izgledala poput prave svađe. No riječ je bila o sasvim nečem drugom - vozačica i kontrolor razgovarali su o naplati, ali nešto višim tonom jer je kontrolor gluhonijem i kao takav jedan od rijetkih koji je dobio mogućnost za zaposlenje.
- Tridesetdevetogodišnji Hrvoje Mihaljević radi kod nas dvije i pol godine i prezadovoljni smo. Iskreno, u početku smo razmišljali hoće li moći obaviti posao kvalitetno s obzirom na svoje stanje, no on je odlično prošao obuku i obavlja svoj posao nimalo drukčije od ostalih naših radnika koji sa sluhom nemaju problema. I građani odlično reagiraju i za razliku od nekih nesuglasica koje se znaju dogoditi kod nezadovoljnih stranaka, odnosno u slučaju da nešto ne razumiju u svezi s naplatom pa katkad viknu na našeg radnika, Hrvoje nikada nije imao problema. Ljudi ga vole, ali i on njih - ispričala je Ana Kocelj, direktorica Elektromodul-Parkinga.
No nije Hrvoje jedini radnik te tvrtke s tjelesnim oštećenjem. Ondje radi i mladić s oštećenim vidom, zbog čega mu je, kaže Kocelj, radno mjesto prilagođeno i radi kao recepcionar. Zadovoljni su jer su mu pronašli odgovarajuće radno mjesto koje uspješno obavlja, a da je doista riječ o dobroj suradnji, potvrđuje i Hrvoje Mihaljević, koji nam kaže da je prezadovoljan što je imao priliku pokazati da želi i može raditi.
- Radim svoj posao savjesno. Kontroliram naplatu parkinga u samom središtu grada i nikomu ne smetam, nitko me ne dira. Ako je netko i ljut, to nije zbog toga što sam gluhonijem, već što mora platiti parking - zaključio je Hrvoje.

Marija MIHELIĆ Glas Slavonije

 
14-06-2013